top of page

סמי ויצחק סגול



משפחת סגול עלתה לישראל מאיזמיר שבטורקיה, בשנות החמישים.

סמי עלה ב-1957, בגיל 15. לאחר שנים אחדות לאחר מכן הצטרפו אליו הוריו, יוסף ואמילי סגול, אחיו יצחק ואחותו ויקי.


בשנות השמונים, לאחר סיום שירותו הצבאי, קיבל סמי משרת ניהול בכתר פלסטיק


– חברה ישראלית קטנה, ביפו, אותה ייסד אביו ב-1948 (בעודו חי בטורקיה).


עם התפתחות החברה, אחיו הצעיר יצחק, ניהל את פעילות הקבוצה בשוק הישראלי.


בהנהגתם, הפכה קבוצת כתר לאחת החברות המובילות בעולם בתחום פיתוח מוצרים לבית ולשיפוצים ביתיים, ייצורם ושיווקם.


מחזור המכירות השנתי של החברה הגיע לרף מיליארד דולרים. בשנת 2016 מכרה משפחת סגול את אחזקת הרוב שלה בקבוצת כתר ל-BC Partners, אחת מקרנות ההון הפרטיות, המובילות בעולם.


במשך השנים עסקה משפחת סגול בנדבנות, שהפכה לדרך חיים.


הם השקיעו ברוחב יד בקידום מחקרים, קהילה וחינוך וכן בטיפוח דו-קיום עם הפריפריה.


מפעליהם הראויים לציון הם,בין היתר,יוזמת חלוקת מלגות לתלמידי תיכון ולסטודנטים,כולל

אלפי מלגות לאוכלוסיות מהפריפריה; הפיכת עמותת "ניצן" לארגון ארצי המטפל בקשיי למידה; פרויקט המנהיגות של הורי "ניצן", שמציע גישה חדשנית לאתגרי ההורות; וכן, "מיפעלות חינוך וחברה".


המשפחה גם תומכת ברשימה ארוכה של פעילויות תרבות ומוסדות תרבות, כולל התזמורת הפילהרמונית הישראלית והאופרה הישראלית. מדרך הטבע לא שכחה המשפחה את שורשיה ובמשך השנים הם תמכו ותומכים בלימוד התרבות יהודי ספרד, פיתוחה וההיסטוריה שלה וכן לימודי שפת הלדינו.


לבסוף, חזון משפחת סגל בא לביטוי בפעילות פורצת דרך, שמטרתה להפוך את ישראל למוקד בינלאומי במדעי החיים, למחקר מתקדם בתחומי מדעי המוח ואריכות ימים. זו הפכה להיות משימת החיים של סמי והוא הקים את רשת סגול, רשת של בתי ספר ומרכזי מחקר במוסדות אקדמיים ורפואיים מתקדמים, ברחבי הארץ. הרשת מקדמת פרויקטים, מעבדות וטכנולוגיות, בתחומים רבים.

במסגרת זו הקימה המשפחה את הפרויקטים הבאים: בית ספר סגול למדעי המוח, באוניברסיטת תל אביב, המרכז למדעי המוח ע"ש יוסף סגול, במרכז הרפואי שיבא, מכון סגול לאריכות ימים, מכון ויצמן, חוג סגול לנוירוביולוגיה ואתולוגיה מרכז המחקר לטיפול באמצעות אמנויות ע"ש אמילי סגול באוניברסיטת חיפה, מרכז סגול למוח ותודעה במרכז הבין-תחומי, מכון סגול לתפקודי המוח במרכז הרפואי סוראסקי (תל אביב), תכנית סגול לרפואה חישובית באוניברסיטה העברית, מכון קאהן-סגול-מכבי למחקר ולחדשנות ומרכז סגול לרפואה היפרבארית במרכז הרפואי שמיר.


סמי סגול הבין שכדי לחזק את מעמדה של ישראל, יש לגשר בינה ובין העולם. לכן נקט ביוזמה של הרחבת מאמצי הנדבנות של רשת סגול ל"ליגת הקיסוס" (Ivy League) [1] בחו"ל, מתוך מחשבה על הקהילות, המדענים והמנהיגים היהודים, במקום. תכנית סגול לשיתוף פעולה בין המכון הטכנולוגי של מסצ'וסס(MIT) ובין מכון ויצמן, יוזמת סגול-קנדל בתחום מדעי המוח לשיתוף פעולה עם אוניברסיטת קולומביה ומרכז סגול לאפיגנטיקה של מטבוליזם והזדקנות, המהווה גשר בין אוניברסיטת מונש בסידני ובין תל-אביב - כל היוזמות הללו סוללות את הדרך לפעילות החובקת את הגלובוס. המטרה היא השגת פריצת דרך לחיים ארוכים ובריאים ובתחום מחלות הקשורות למוח.


אוניברסיטת בר אילן העניקה לסמי וליצחק תואר ד"ר כבוד, ב-2019.


סמי סגול גם קיבל תואר כבוד מטעם אוניברסיטת תל-אביב, מכון ויצמן, הטכניון, האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת חיפה.

סמי גם הוכרז כעמית כבוד באקדמיה של בצלאל, במכללת שנקר, באורט ברודה ובמרכז הבין-תחומי.


בנוסף זכה בתואר על מפעל חיים מטעם התאחדות התעשיינים של ישראל, בפרס הכלכלה ע"ש רמניסיאנו, באוניברסיטת ת"א ובתואר יזם השנה של ארנסט אנד יאנג ואיש השנה של גלובס לשנת 2016.


בזירה הבינלאומית, קיבל סמי את אות הכבוד של הלגיון הצרפתית, בפריס, עבור תרומתו לכלכלת צרפת ואיטליה העניקה לו את אות הכבוד של מסדר האבירים של איטליה.


[1] התאחדות של שמונה האוניברסיטאות הוותיקות בארה"ב

Comentarios


Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page